Vetélkedő és tudáspróba

A Magyar Természetvédők Szövetsége régóta szervez környezeti nevelési vetélkedőket, hogy a 10-18 éves korosztály figyelmét felhívja a társadalmunkat érintő környezeti és társadalmi problémákra. Az egyes témaköröket a maguk komplexitásában bemutató, egyben a diákok nyelvén izgalmas és szórakoztató feladatok olyan tudást és szemléletváltozást jelentsenek nekik, melyek hatással vannak viselkedésükre, döntéseikre.

A vetélkedők során a csapatok megismerkednek a témához kapcsolódó alapfogalmakkal, majd feltárják a környezetük problémáit s lehetőségeket. Végül pedig kreatívan tesznek a problémák feloldásáért és környezetük fejlesztéséért.  A legjobban teljesítő csapatokat döntőre hívjuk, hogy személyesen mérhessék össze tudásukat. Az anyagok kidolgozásánál fontos az innováció, a csapatok interaktív megközelítése, a fiatalok sajátosságainak figyelembevétele, valamint a feladatok összefűzése, fordulatos háttértörténetekkel, színes grafikával.

Célcsoport: általános iskola, középiskola
Típus: foglalkozás, workshop
SDG Téma: 10. egyenlőtlenségek csökkentése, 11. fenntartható városok és közösségek, 15. szárazföldi ökoszisztémák védelme
Globnev Téma: környezettudatosság, fenntarthatóságra nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: Magyar Természetvédők Szövetsége