Témanapok, terepi foglalkozások

Az egyesület bölcsődei, óvodai, iskolai csoportok, akár egész intézmények számára kínál játékos ismeretterjesztő foglalkozásokat és projekteket az igények és az intézmény adta tárgyi és személyi feltételek figyelembevételével. Az elkészített foglalkozásterveket, projektterveket a megrendelő rendelkezésére bocsátják, a megvalósítást konzultációs lehetőségekkel, mentorálással is segítik. A szakmai-módszertani gazdagító program hatékony segítség az érzékenyítésben, szemléletformálásban.

A gyakorlott környezeti nevelők foglalkozásterveket és projektterveket készítenek gyermekcsoportok, tanulói közösségek szemléletformálásához, fenntarthatóságra neveléséhez a felmerülő igények és a rendelkezésre álló infrastruktúra maximális kihasználásával, az elvárások és a lehetőségek összehangolásával. Az egyesület az előkészítést követően a megvalósításban is segítséget nyújt: az elkötelezett környezeti nevelők gyakorlati tanácsokkal, további ötletekkel járulnak hozzá a szervezett programok sikeres kivitelezéséhez. Az interaktivitás lehetővé teszi az elméleti ismeretek elmélyülését, a problémaérzékenység, a kreativitás, a rugalmasság és a problémamegoldó képesség fejlődését. A foglalkozások lehetnek egy-két órásak vagy akár egész naposak, a csoportlétszám pedig igény szerint egy szakkör méretétől az egész iskolát bevonó léptékig változhat.

Célcsoport: általános iskola, középiskola, óvoda
Típus: foglalkozás, workshop
SDG Téma: 10. egyenlőtlenségek csökkentése, 11. fenntartható városok és közösségek, 15. szárazföldi ökoszisztémák védelme
Globnev Téma: környezettudatosság, fenntarthatóságra nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: Magyar Környezeti Nevelési Egyesület