Részvételi alapú természetkapcsolati séta

A részvételi sétákon a résztvevők olyan lépéseket tesznek a természethez való közelebb kerülés irányába, amelyek egyéni szintről indítva hoznak megoldásokat korunk klíma- és biodiverzitás-válságára. A kapcsolódás változatos eszköztárral támogatott: perspektívaváltással, figyelemgyakorlatokkal, egyéni és csoportos megajánlásokon és megosztásokon keresztül..

Az Ökopszichológiai Intézet, részvételiséta-vezető és természetkapcsolat-facilitátori képzése során elsajátított részvételi séták segítenek, hogy az ember közelebb kerüljön a természethez. Ezek a kapcsolódások az ember-természet eltávolodás ellenében hatnak, és egyéni szinten hozhatnak megoldásokat korunk klíma- és biodiverzitás-válságára. A kapcsolódást segtő facilitátorok változatos eszköztárának köszönhetően nemcsak a lelassulás élhető át, de a Földön betöltött szerepünk mélyebb megértése is alakulhat. A sétákon kevésbé hangsúlyos a frontális információközlés, inkább a jelenlét és részvétel számít.

Célcsoport: általános iskola, felnőttképzés, középiskola, nagyközönség
Típus: foglalkozás, workshop
SDG Téma: 11. fenntartható városok és közösségek, 13. fellépés az éghajlatváltozás ellen, 15. szárazföldi ökoszisztémák védelme
Globnev Téma: környezettudatosság, fenntarthatóságra nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: Kray Zsuzsanna