Ökosodj! képzés

A szolgáltatás keretében az egyesület óvoda- vagy iskolapedagógusok, bölcsődei gondozók és más érdeklődők számára nyújt elméleti és gyakorlati ismereteket, szakmai-módszertani segítséget szemléletformáló-gazdagító tevékenység megvalósításához. A kötelező hétévenkénti pedagógustovábbképzésbe beszámítható program elsősorban közösségek számára ajánlott, s kihelyezett képzésként valósítható meg.

Óvoda- vagy iskolapedagógusok, kisgyermeknevelők részére kidolgozott akkreditált képzés, melynek során az érdeklődők képet kapnak a fenntarthatóságra nevelés fontosságáról, módszertani fogásokat sajátíthatnak el, segítséget kapnak a gyerekek és fiatalok számára érdekes és hasznos foglalkozások megszervezéséhez és megvalósításához. Elsősorban közösségek – nevelőtestületek – számára biztosított magas színvonalú szakmai program. A képzések a szükséges egyeztetést követően a kívánt helyszínen valósíthatók meg. A háromnapos program záróakkordja a megszerzett ismeretekről számot adó záródolgozat, melynek eredményességéről hivatalos tanúsítványt kapnak a résztvevők, akik kooperatív technikák alkalmazásával tesznek szert új szakmai-módszertani ismeretekre. A sikeresen elvégzett képzéssel 30 kreditpont szerezhető.

Célcsoport: pedagógus, segítő szakember
Típus: képzés
SDG Téma: 11. fenntartható városok és közösségek, 13. fellépés az éghajlatváltozás ellen, 15. szárazföldi ökoszisztémák védelme
Globnev Téma: környezettudatosság, fenntarthatóságra nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: Magyar Környezeti Nevelési Egyesület