ÖKOHÁLÓ – alkossunk hálózatot!

A szövetség több évtizedes környezeti nevelési munkája során rengeteg tapasztalatot és anyagot halmozott fel. Ennek segítségével egy olyan hálózat kialakításán dolgozik, melynek célja minden korosztállyal megismertetni a fenntarhatóságot. Az ÖKOHÁLÓ tagjai térítésmentesen kölcsönözhetik és használhatják az MTVSZ által kidolgozott oktatócsomagokat, kiállításokat, vetélkedőket, szakmai anyagokat, kvízeket, társasjátékokat; részt vehetnek a programokon, vetélkedőkön, képzéseken.

Az ÖKOHÁLÓ-hoz csatlakozó tagok hozzáférést kapnak a Magyar Természetvédők Szövetsége által felhalmozott tudáshoz, többek között kidolgozott oktatócsomagokhoz, kiállítások, vetélkedők anyagaihoz. A szakmai tartalmak mellett játékos, szórakoztató tartalmak megszervezéséhez szükséges eszközök és háttérinformációk is elérhetőek a tagok számára. A csatlakozók egy együttműködési nyilatkozatban fejezik ki elköteleződésüket, és vállalják hogy évente legkevesebb két programban (vetélkedő, szakmai találkozó, kiállítás, rendezvényen részvétel stb.) részt vesznek. Az ÖKOHÁLÓ vár minden olyan hazai és határon túli érdeklődőt, aki szervezete, intézménye, vállalkozása által bekapcsolódna és aktívan együttműködne a fenntarthatóságra nevelési intézményi hálózatának, az ÖKOHÁLÓ-nak a tagjaival.

Célcsoport: általános iskola, felnőttképzés, középiskola, óvoda, pedagógus, segítő szakember
Típus: foglalkozás, workshop
SDG Téma: 10. egyenlőtlenségek csökkentése, 11. fenntartható városok és közösségek, 15. szárazföldi ökoszisztémák védelme
Globnev Téma: környezettudatosság, fenntarthatóságra nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: Magyar Természetvédők Szövetsége