Kommunikációs és konfliktuskezelési készségfejlesztő tréning interkulturális környezetben dolgozó szociális szakembereknek

A képzés célja, hogy a résztvevők megszokott eszközeiken túl olyan új megközelítéseket és módszereket sajátítsanak el, melyek segítségével jobban megérthetik a személyközi konfliktusok természetét, képessé váljanak ezek mögött meglátni a kulturális és strukturális erőket. A saját élményeiket feldolgozó résztvevőket tapasztalati szakértők segítik.

A segítő szakmákban dolgozó szakemberek nagyszámú, különböző szociális, kulturális hátterű emberrel kerülnek kapcsolatba mindennapi munkájuk során. Ez a munka egyrészt nagy nyitottságot és odafigyelést igényel, másrészt éppen ezeket nehezítik a munkával járó óhatatlan feszültségek és a lelki igénybevétel. Ez nemcsak belső konfliktusokhoz vezethet, hanem a segítő munka eredményességének kárára is válhat. A képzés segít feldolgozni a segítő munkával járó konfliktusokat, és egy olyan általános attitűd kifejlődését teszi lehetővé, ami nemcsak a szociális munka során, hanem a hétköznapi életben is az érdekek és nézőpontok összebékítését támogatja a célok és a keretrendszer figyelembevételével. A képzést a szociális tevékenységet ellátó, állami-, civil-, és for-profit szektorban dolgozók, jelenleg egyetemen/főiskolán tanuló leendő szakemberek számára ajánlja az alapítvány.

Célcsoport: felnőttképzés, humanitárius területen dolgozó, pedagógus, segítő szakember
Típus: képzés
SDG Téma: 10. egyenlőtlenségek csökkentése, 16. béke, igazság és erős intézmények, 4. minőségi oktatás
Globnev Téma: békére nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: Artemisszó Alapítvány