Karbonlábnyom, ökolábnyom és klímasemlegesség

A foglalkozások során a résztvevők megtanulják kiszámítani az ökolábnyomot és a karbonlábnyomot, a népesedés és a fogyasztás hatását, valamint a hatékony és jelentéktelen cselekvések összehasonlítását számításokkal. Mint minden BOCS foglalkozásain, ezen is kiemelt fontosságú az egyéni felelősségvállalás, a globális értés és cselekvés lehetőségei. Cél a karbonsemlegesített, klímabarát életvitel bemutatása és népszerűsítése.

A karbonlábnyom, ökolábnyom és karbonsemlegesség foglalkozások hozzájárulnak az üvegházhatású gázok kibocsátásából fakadó kockázatok kezelését és csökkentését célzó intézkedési lehetőségek azonosításához. Megismertetik a résztvevőket klímavédelmi programokkal és a csatlakozási lehetőségekkel, hogy a karbonlábnyom és ökolábnyom számítások és a klímasemlegesség témája aktív vállalásokká fordulhasson. A klímaváltozást okozó és fokozó tényezőket, saját hozzáadott lábnyomunkat fogyasztási szokásaink, életvitelünk következményeit körüljáró foglalkozások alkalmasak kis létszámú csoport, de akár egy egész konferencia vagy fesztivál közönségének bevonására is, és fejlesztik a kognitív, személyes és szociális kompetenciák alapkészségeit.

Célcsoport: általános iskola, felnőttképzés, középiskola, nagyközönség
Típus: foglalkozás, workshop, képzés
SDG Téma: 13. fellépés az éghajlatváltozás ellen, 15. szárazföldi ökoszisztémák védelme, 16. béke, igazság és erős intézmények
Globnev Téma: békére nevelés, emberi jogi oktatás, környezettudatosság, fenntarthatóságra nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány