Fenntarthatósági képzés / szakmai műhely

A foglalkozásokon lehetőség nyílik megismerkedni a fenntarthatóság legfőbb alapelveivel, a jelenlegi civilizációs berendezkedést legjobban fenyegető környezeti-társadalmi problémákkal, továbbá az emberiség jövője szempontjából kiemelkedő jelentőségű fenntarthatósági kulcskompetenciákkal. Cél, hogy a résztvevők interaktív, élményszerű formában sajátítsák el a fenntarthatósággal kapcsolatos átfogó tudást.

A fenntarthatósági szemlélet ma már a legtöbb cég és munkahely esetében egyre fontosabb szereppel bír. A foglalkozások során elsajátíthatók az ehhez szükséges ismeretek, fejleszthetők a fenntarthatósági kompetenciák, amik a társadalmi átalakulás lehetőségéhez való hozzájárulás mellett az egyéni karrierlehetőségek során is kiemelkedő szerepet játszhatnak. A szakmai tanácsadás, mentorálás vagy egyéb formában megvalósított tudásátadás során hangsúlyos témakörök a következők: fenntarthatóság, ökológiai függőség, planetáris határok, körkörös gazdaság, nagyüzemi mezőgazdaság hatásai és alternatívái, ökopolitikai törekvések, zöldmarketing, zöldre festés, tervezett elavulás, rendszergondolkodás, kritikus gondolkodás, integrált problémamegoldás, klímaszorongás, asszertív ’zöld’ kommunikáció.

Célcsoport: általános iskola, cég, felnőttképzés, középiskola, nagyközönség, pedagógus, segítő szakember
Típus: foglalkozás, workshop, képzés, szakmai műhely
SDG Téma: 10. egyenlőtlenségek csökkentése, 11. fenntartható városok és közösségek, 15. szárazföldi ökoszisztémák védelme
Globnev Téma: környezettudatosság, fenntarthatóságra nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: Dr. Mónus Ferenc