A világ az osztályteremben – akkreditált pedagógus-továbbképzés

Az öt tanulási egységből álló akkreditált pedagógus-továbbképzés anyagát az Anthropolis munkatársai és gyakorló tanárok közösen dolgozták ki. Olyan, online is végezhető szemléletformáló tananyag, amely során a résztvevők bevezetést nyernek a globális nevelés szemléletébe, és elsajátítják egyes módszereit, amelyeket tantárgytól függetlenül, könnyen beépíthetnek tanítási gyakorlatukba.

A képzés célja, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék a globális nevelés szemléletét, amivel a globalizációt nem fenyegetésként, hanem lehetőségként mutathatják be a diákjaiknak. Megtanulják, hogyan érveljenek egy olyan oktatói-nevelői attitűd mellett, ami úgy tekint a tudásra, mint ami közösségben jön létre, és amihez a közösség minden tagja hozzáteszi a magáét. A résztvevők olyan, tantárgytól függetlenül alkalmazható módszereket sajátítanak el, amelyek kritikai szemmel segítenek körüljárni a fenntarthatóság komplex kérdéskörét. Cél, hogy a képzés során megismerjék a globális nevelés szemléletét, alapelveit, pedagógiai-elméleti hátterét, hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat, oktatási segédanyagokat, a vonatkozó tanári kompetenciákat és a tanárszerep változását a 21.században.

Célcsoport: felnőttképzés, pedagógus
Típus: képzés
SDG Téma: 10. egyenlőtlenségek csökkentése, 15. szárazföldi ökoszisztémák védelme, 16. béke, igazság és erős intézmények
Globnev Téma: aktív állampolgárságra nevelés

Szeretnék többet tudni a szervezetről: Anthropolis Egyesület