Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

Beporzók országa – online szabadulószoba

A MKNE Beporzók munkacsoportja megbízásából készült az online szabadulószoba 3-5. osztályosok számára. Ennek segítségével egy mesébe ágyazva, játékos formában bővíthetik a gyerekek az ismereteiket a beporzásról és a beporzókról, ezek fontosságáról, valamint ötleteket kaphatnak, mit tehetnek maguk is értük. 

Ide kattintva léphet be a szabadulószobába

A globális nevelés céljait segítő játékos tevékenységek

Játékok, amelyek a globális nevelés különböző céljait segítik megvalósulni. Van köztük olyan, amely a Föld javaiból való egyenlőtlen hozzáférésről szól, van, amelyik a Világ mint hálózat bonyolultságáról, de a legtöbb a mássággal foglalkozik, s nem véletlenül, mert a világ igazságtalanságainak megoldása alapvetően azon múlik, hogy túl tudjuk-e tenni magunkat az előítéleteken, a sovinizmuson, a „mi: jók – ők: rosszak” szembeállításon.

A játékok letölthetőek innen

Hogyan készült egy rovarszálló

“A folyamatot úgy írom le, ahogy zajlott, mondhatni epikusan, a szempontokat, vagy akár töprengéseket is jelezve, mert ezt egy barkácsolási, készítési segédletnek szánom. Kiszámíthatatlan viszont, hogy melyik olvasónak milyen jártassága van a szerszámhasználatban és a biológiában, milyen nyersanyagai, szerszámai, kihelyezési lehetőségei vannak. A leírást fotókkal és rajzokkal is igyekszem használhatóvá tenni.”

Az útmutató letölthető innen

Hogyan készítsünk méhbölcsőt karácsonyra – vagy máskorra?

Az útmutató letölthető innen