GLOBÁLIS TANTEREM

GLOBÁLIS TANTEREM

Globális nevelés a gyakorlatban fókuszban a gyerekekkel és a fiatalokkal végzett munka

Online műhelybeszélgetés

Időpont: 2022. november 17. 16.00-18.00 I ZOOM

 

A HAND Szövetség tagszervezeteivel és szakmai partnereivel idén is aktívan kapcsolódik az Európa Tanács által életre hívott Globális Nevelés Hete programsorozathoz, amelynek keretében a világ számos országában civil szervezetek, oktatók és iskolák százai szerveznek az emberiség előtt álló globális társadalmi kihívásokkal, környezeti problémákkal és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programokat 2022. november 14. és 20. között.

E nemzetközi témahét keretében a globális nevelés megközelítését és szemléletét szeretnénk szélesebb körben megismertetni, illetve olyan oktatási programokat, kezdeményezéseket és segédanyagokat bemutatni, amelyek segíthetik a formális és nem formális oktatási keretek között végzett pedagógiai munkát is.

A Globális Nevelés Hete kampányunk keretében idén immár harmadik alkalommal szervezzük meg a Globális Tanterem online műhely beszélgetésünket, melynek időpontja 2022. november 17., csütörtök 16 óra. Az esemény fókuszában a globális nevelés gyakorlati példái állnak, a HAND Szövetség Globális Nevelés Munkacsoportjának 4 tagja mutatja be a gyerekekkel és fiatalokkal végzett programjait, osztja meg szakmai tapasztalatait, és szólaltatja meg a programban résztvevő fiatalokat. A műhelybeszélgetés második felében lehetőség van a résztvevőknek is behozni és megosztani saját példáikat, jó gyakorlataikat, valamint kapcsolatot felvenni és építeni a témában érintett szakemberekkel.

Az eseményre regisztrálni november 16-ig a következő linken lehetséges: https://forms.gle/ihJw5cSJZqD9sUgJ9

Az esemény internetes (zoom) linkjét a regisztráltaknak november 17. délig e-mailben küldjük el.

A rendezvény facebook eseménye itt található: https://fb.me/e/2HALy4ZAX

 

Program

 

15.50 – 16.00         Technikai ismertető

16.00 – 16.10         A HAND Szövetség köszöntője, programismertető

16:10 – 16:30         Globális felelősségvállalásra nevelés az iskolában, valós életre épített projekteken keresztül
Tamás Borbála (Pedagógus, REAL School Budapest)

Kérdések és válaszok

16:30 – 16:50          Az ELTE-TÓK és a Jane Goodall Intézet Legyél te is Jane című képzésének bemutatása; betekintés az éppen folyó foglalkozásba
Kádár András (Főtitkár, Jane Goodall Intézet)

Kérdések és válaszok

16:50 – 17:10          Globális Nevelés a Budapest IX. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskolában
Tokodi Tímea (Öko-innovációs munkaközösség-vezető Budapest IX. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskolában)

Kérdések és válaszok

17:10 – 17:30         Deal with it! Középiskolások nemzetközi együttműködése a fenntarthatóságért
Klausz Péter (Projektvezető, Artemisszió Alapítvány)

Kérdések és válaszok

17:30 – 18:00         Szakmai tapasztalatcsere, kapcsolatépítés

 

 

A rendezvényt az Európai Unió és az Európa Tanács közös programja keretében az Európai Tanács Észak-Dél Központja támogatja. A rendezvény során elhangzott, közzétett vélemények nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió, az Európa Tanács álláspontját. A program célja a szakmai tapasztalatcsere és kapcsolatépítés elősegítése.

A program letölthető innen.